Home Euro 2016 Yırtılan formalar için Türkiye’ye geldiler

Yırtılan formalar için Türkiye’ye geldiler

puma-yirtilan-formalar

Euro 2016’da formaları yırtılan 3 İsviçreli futbolcudan sonra gözler Puma’nın üreticisi Türk Milteks’e çevrildi. Firma, kendilerinden kaynaklanan bir durum olmadığını kaydetti. Olayı araştırmak için apar topar Türkiye’ye gelen Alman heyet Milteks’le milyon dolarlık anlaşmasını iptal edebilir.

EURO 2016 A Grubu’nda İsviçre- Fransa maçında İsviçreli üç futbolcunun formaları yırtıldı. Bunun üzerine İsviçre’nin forma sponsoru Puma’ya tepkiler yükseldi. Puma, yaptığı açıklamada formaların Türkiye’de üretildiğini söyledi. Formaların üretimini yapan Milteks Tekstil Sanayi AŞ. ise yaşanan sorunların kendilerinden kaynaklanmadığını iddia ediyor. Sorunun formalara isim ve numara yazımı esnasındaki ısıdan kaynaklandığını öne sürüyor.

Alman markası sözleşmeyi gözden geçirecek

Alınan bilgilere göre formaların yırtılması Alman markası için büyük bir prestij kaybına neden oldu. Bunun üzerine Puma, gerekli incelemelerin yerinde yapılması için üç yetkilisini apar topar İstanbul’a gönderdi.

Puma yöneticileri, formaların üretimin gerçekleştiren Milteks şirketi ile birkaç gündür yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Puma’nın forma sponsoru olduğu Çek Cumhuriyeti, İsviçre, İtalya ve Slovakya formaları teste tabii tutuldu. Sonuçların olumsuz çıkması halinde Alman devi, Türk markası ile olan sözleşmesini yeniden gözden geçirecek.

Şirket yetkileri ise Fransa’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Türkiye dahil 6 ülkenin formasını ürettiklerini söylüyor. Yaklaşık 20 yıldır Puma ve Nike’ın forma üretimlerini gerçekleştirdiklerini aktaran şirket görevlileri, bir maçta birden fazla formanın yırtılması olayına ilk kez şahit olduklarını dile getiriyor.

Milyon dolarlık anlaşma tehlikede

Formalarının üretim aşamasından sonra teste tabii tutulduğunu aktaran kaynaklar, “Testlerin başarılı olmasından sonra da formalar numara ve isim basılması için Puma’nın Almanya’daki merkezine gönderilir. Formaların yırtılmasında numara ve isim yazılması sırasında fazla ısı verilmesi etkili olabilir. Biz bu durumu marka yetkililerine de aktardık. Birkaç gündür testler yapıyoruz. Çıkan sonucu da kamuoyuyla anında paylaşacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Alınan bilgilere göre Türk şirketi ile Alman markası arasında milyon dolarlık bir anlaşma söz konusu. Herhangi bir sorunun çıkması halinde milyon dolarlık anlaşma iptal edilebilir.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo ise yaşanan süreçte Türkiye’nin adının karışmasının üzüntü verici bir durum olduğunu belirtti. Hazır giyim sektörü açısında kötü bir imaj kaybına neden olabileceği uyarısında bulunan BMD Başkanı, bunun önüne geçilmesi için de üretici firmanın bütün ayrıntıları ortaya koyması gerektiğini kaydetti.

Aceka Holding bünyesinde yer alan Milteks Tekstil, 1994’ten bu yana Puma ile çalışıyor. Yönetim Kurulu Başkanlığını Cemal Bilgingüllüoğlu, Yönetim Kurulu Başkan yardımcılığını Kemal Bilgingüllüoğlu’nun yaptığı grubun tekstil dışında tarım ve inşaat alanında da yatırımları bulunuyor.

Kaynak: Yeni Hayat

Exit mobile version