Home Fenerbahçe Haberleri Fenerbahçe sponsoru FETÖ’cü mü?

Fenerbahçe sponsoru FETÖ’cü mü?

fenerbahce-borajet-anlasmasi

Galatasaray kulübünde yaşanan Dumankaya krizinin ardından Fenerbahçe’de Borajet şoku yaşanıyor.

Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, 3 Eylül’deki köşesinde FETÖ’nün altın çocuğu Yalçın Ayaslı ve Faruk Bayındır Borajet’i kurdu. Uçak üstüne uçak satın aldı. Ancak kâra geçemedi. Bunun üzerine müthiş bir hamleyle herkesi şaşırttı. Paralel Yapı’ya ilk mağlubiyetini tattıran Fenerbahçe’nin formasına adını yazdırdı. Sarı-Lacivertliler’i uçurarak Fenerbahçeliler’in Çağlayan Adliyesi’nde yazdığı destanı unutturdu diye yazdı.

FENERBAHÇE RUHUNA AYKIRI
Ergün Diler’in yazısı Fenerbahçe camiasında bomba etkisi yaptı. Taraftarlar sosyal medyada 3 Temmuz’da Fenerbahçe’yi ele geçirmeye çalışan FETÖ’nün Sarı-Lacivertli kulübe sponsor olmasının kabul edilemez olduğunu söylediler.

YILDIRIM BİLMEYEBİLİR!
Gülen’in finans kaynaklarından biri olan Borajet ile yapılan anlaşmanın iptal edilmesi gerektiğini belirttiler. Başkan Aziz Yıldırım’ın Borajet-FETÖ bağlantısından haberi olmamasının da normal olduğu belirtilirken, gözler Fenerbahçe Yönetimi’nin yapacağı açıklamaya çevrildi.

BORAJET’TEN İDDİALARA YANIT

2 Eylül ve 3 Eylül 2016 tarihlerinde Takvim gazetesinde Ergün Diler imzasıyla yayımlanan köşe yazılarında Borajet Havayolları’nın kurucusu sayın Yalçın Ayaslı’lı hakkında gerçekdışı bazı iddialar öne sürülmüş ve dolaylı olarak Borajet Havayolları benzer iddialarla hedef alınmıştır.

1 – Borajet Havayolları’nın kurucusu ve kuruluşundan beri tek sahibi Yalçın Ayaslı’dır. Söz konusu yazılardaki iddialarda esas olarak alındığı gibi “Faruk Bayındır” adlı kişi ve “Tarkim Havcılık” adlı firma ile Borajet Havayolları ya da kurucusu Yalçın Ayaslı arasında herhangi bir ticari ilişki veya ortaklık söz konusu değildir.

2 – Yazıda bahsi geçen Borajet’ê air uçak bakım teknik hangarı Atatürk Havalimanı Gümrüksüz Saha bölümü içindedir ve iddia edildiği gibi havalimanı dışına doğrudan açılan herhangi bir kapısı mevcut değildir. Hangara ulaşmak ancak gerekli güvenlik kontrollerinden geçmekle mümündür. Hangar uluslararsı havacılık ve havaalanları kuralları gereğince işletilmekte ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından denetlenmektedir.

3 – Yazılarda bahsi geçen Zagrosjet’e air A321 tipi uçak hangarımıza hiçbir tarihte asla giriş yapmamıştır. Esasen o büyüklükte bir uçağın hangarımıza girebilmesi hangarın boyutlarından dolayı söz konusu da değildir…

4 – Yazıda “58 milyon ABD Doları değerinde” tanımıyla bahsi geçen Global XRS tipi özel uçak, kişisel maddi varlığının kaynağı ve boyutları yıllardan beri ve şeffaf olarak bilinen Yalçın Ayaslı tarafından ve hiçbir ortaklık olmaksızın satın alınmıştır. Bu uçağın bugünkü maliyeti tamamen Borajet Havayolları’na aittir.

Bu konularla ilgili daha ayrıntılı bilgiler Borahet web sitesi “Tarihçe” bölümünde görülebilir.

Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel havayolu olan Borajet Havayolları, 2018’de İstanbul’da hizmete girecek ve dünyanın en büyük havalimanı olacak yeni havalimanıyla eş zamanlı olarak daha da büyümeyi hedef almaktadır.

Bu amaçla, Borajet Türk Sivil Havacılık sektörüne 60 “yeni nesil” uçaktan oluşan modern bir filo ile 3.5 milyar ABD doları değerinde bir yatırım planlamış ve ön anlaşmaları yapmıştır. Ancak bu tür gerçek dışı karalamaların ve hayali senaryoların Borajet’in yeni yatırım arifesinde medyamızda yer almasını üzücü ve düşündürücü bir yanlışlık olarak değerlendirmekteyiz.

Ülkemizin geleceğine olan inancımızla, son 13 yılda dünyaca kıskanılan büyük başarılara imza atmış Türk Sivil Havacılık sektörüne katkıda bulunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Kaynak: Takvim

Exit mobile version