Home Futbol Haberleri Süper Lig Antalyaspor’un stadı belli oldu

Antalyaspor’un stadı belli oldu

antalyaspor-un-stad-belli-oldu

Medical Park Antalyaspor‘un 2012-2013 ve 2013-2014 yıllarında maçlarını Akdeniz Üniversitesi Stadyumu‘nda oynamasını içeren ön protokol imzalandı.

AÜ Senato Salonu’nda gerçekleştirilen tören ile MedicalPark Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu ve AÜ Genel Sekreter Vekili öğretim görevlisi Bahadır Kerimoğlu ön protokolu imzaladı. Törende konuşan Bahadır Kerimoğlu, imzalanan protokolun stadyumla ilgili nelerin yapılacağı, hangi desteklerin sağlanacağı, kullanım aşamasındaki sorunların nasıl giderileceğine yönelik maddeler içerdiğini aktardı.

Kerimoğlu şöyle konuştu: “Stadyumun şu an itibariyle yüzde 99’u tamamlanmış durumda. Ancak birkaç eksiği var. Avrupa Futbol Federasyonları birliği(UEFA) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kriterlerinin nasıl yapılacağıyla ilgili çalışmalar başladı. Güney tribünü ve ikinci yol çalışmaları da başlayacak. Bu konuda hem maçların Atatürk Stadyumu’nda oynanmaması hem de Mardan Stadı’nın uzaklığından şikayet eden herkesten maddi manevi destek bekliyoruz.”

7 milyon Lira gerekecek
AÜ Stadyumu’nun UEFA ve TFF kriterlerine uygun hale getirilmesi için 1 milyon TL, güvenlik açısından güney kapısının açılması için 1 milyon TL ve güney tribününün inşaatı için 5 milyon TL olmak üzere toplam 7 milyon TL’lik bir maddi kaynağa ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Bahadır Kerimoğlu, ilk 1 milyon TL’lik yatırımı TFF’nin üstlendiğini, yol inşaatının Konyaaltı ve Büyükşehir belediyeleri tarafından yapılacağını, tribün inşaatının ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacağını aktardı. Şu an 7 bin 100 seyirci kapasiteli AÜ Stadyumu’nun güney tribününün yapılmasıyla toplam kapasitesinin 12 bine yaklaşacağını belirten Kerimoğlu, çalışmaların tamamlanmasıyla kesin protokolu Temmuz ayı ortasında imzalayabileceklerini, MP Antalyaspor’un ise sezonun ilk maçını AÜ Stadyumu’nda oynayabileceğini anlattı.

Bizim için büyük bir şans
MP Antalyaspor Kulüp Başkanı Hasan Akıncıoğlu ise son birkaç sezondur stadyum sorunuyla karşı karşıya olan kulübün imzalanan ön protokol ile bu sorundan kurtulacağına dikkati çekti. AÜ Stadyumu’nun MP Antalyaspor için büyük bir fırsat ve şans olduğunu kaydeden Hasan Akıncıoğlu, “Müsabakalarımızı oynayacağımız bir stadyumumuz yok. Sayın Başbakanımızın Antalya’ya vermiş olduğu müjdeyi büyük bir şükranla izledik. Antalya layık olduğu kapasitede bir stadyuma kavuşacak. Ancak AÜ Stadyumu, Antalyaspor’a büyük katkılar sağlayacak” diye konuştu.

Güney taraftarı panoyla kapatılacak
Güney tribününün yapılması için Başbakan Erdoğan’ın Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a talimat verdiğini, ancak inşaatın tamamlanması 3-4 aylık bir süreç gerektirdiği için güney tribününün sezonun ikinci yarısına yetiştirilmesini beklediklerini ifade eden Akıncıoğlu, bu süreçte güney tarafının rüzgar etkisini azaltmak amacıyla büyük panolarla kapatılabileceğini belirtti. Bu durumun seyirci ambiyansı açısından çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Akıncıoğlu, “AÜ Stadyumu tüm Antalya için çok önemli. Seyretme özlemi duyduğumuz milli takımımızı da Antalya’da izleme fırsatı bulacağımızı düşünüyorum” dedi.

Kentimizin medarı iftiharı Antalyaspor

Konuşmaların ardından Başkan Akıncıoğlu ve Bahadır Kerimoğlu ön protokolu imzaladı. Daha sonra AÜ Stadyumu’na giderek incelemelerde bulunan Akıncıoğlu ve Kerimoğlu’na, AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de katıldı. Stadyumda kısa bir değerlendirmede bulunan Rektör Kurtcephe, “Herkese hayırlı uğurlu olsun. AÜ Antalya’nın üniversitesi, Antalyaspor da bu kentin medarı iftiharı spor kulübümüz. Onların iki yıl bizimle birlikte olmasından keyif alacağız. Ayrıca iki marka değer buluşacak ve Antalya’yı temsil edecek. İnşallah gerekli çalışmalar derhal tamamlanır, Antalyaspor buradaki sahayı kullanarak bizi Süper Lig’de başarıyla temsil eder ve sonra da Avrupa yoluna devam eder” diye konuştu.

Rapor hazırlanacak
Ön protokol gereği AÜ Stadyumu’nun MP Antalyaspor tarafından kullanılması için UEFA ve TFF standartlarına uygun hale getirilmesi amacıyla yapılması gereken tribün, güvenlik, giriş kapıları, soyunma odaları ve otopark ile ulaşım gereksiniminin neler olduğu Antalyaspor tarafından TFF’den alınacak destek ile tespit edilerek bir rapor haline getirilecek. Müsabakalara gelecek olan seyircilerin ulaşımının temini ile stadyumun AÜ yerleşkesi dışındaki yerleşim alanlarıyla direkt bağlantısını sağlayacak yeni bir yol yapılacak.

Reklam gelirleri Antalyaspor’a
Yaklaşık 3 bin kişilik güney tribünün UEFA ve TFF kriterlerine uygun olarak inşası için gerekli finansmanın Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF ve diğer kurumlardan sağlanması için gerekli giriş ve çalışmalar yapılacak. Tribün için üniversiteden herhangi bir bedel talep edilemeyecek ve protokolün sonunda tribün üniversitenin olacak. Güvenlik için gerekli tedbirler Antalya Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanacak rapor ile tespit edilecek. Stadyum içerisinde oluşturulacak reklam alanlarının imalatı, işletimi ve geliri ile müsabakalara ilişkin tüm hasılat geliri Antalyaspor’a ait olacak. 

Müsabaka başına 1000 Lira
Antalyaspor stadyumun kullanım bedeli olarak her resmi müsabaka başına Akdeniz Üniversitesi’ne 1000 TL ödeyecek. Antalyaspor’un stadyumu kullanım esasları, stadyumun TFF ve UEFA kriterlerine uygun olarak kullanıma hazır hale getirilmesinden sonra, üniversite ile Antalyaspor arasında yapılacak kullanım protokolu ile belirlenecek ve protokol imzalandıktan sonra stadyum Antalyaspor’un kullanımına açılacak. Stadyumun Antalyaspor tarafından kullanımı sırasında kampüs alanında veya stadyumda oluşabilecek zarar ziyanın tespiti ile bu zararın ne şekilde karşılanacağına ilişkin hususlar daha sonra yapılacak kullanım protokolünde düzenlenecek. Taraflardan birinin yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde diğer taraf protokolü tek taraflı feshedebilecek.

Exit mobile version